Recente activiteiten

Juni 2016

  • Het is prachtig zomers weer..
  • Er wordt hard gewerkt op de tuin om alles er piekfijn uit te laten zien op donderdag 16 juni wanneer we openzijn en mee doen met de OPEN TUINEN WEEK van Groei en Bloei.
  • De eerste aarbeien zijn verrukkelijk!
  • De eerste peultjes zijn heerlijk! We eten ze gecombineerd met de laatste winterwortels.
  • De kruidentuin staat te groeien en bloeien.
  • In de bak bassilicum en corriander gezaad.

======= WIJ DOEN MEE MET DE LANDELIJKE OPENTUINEN WEEK

Landelijke open tuinen week 11 t/m 18 juni 2016

In deze week kunt u, binnen onze afdeling, GROEI EN BLOEIterecht in 4 zeer afwisselende tuinen die we voor u hebben geselecteerd. De eigenaren zullen zelf aanwezig zijn en u desgewenst een rondleiding met tekst en uitleg geven. Natuurlijk kunt u ook zelf rondkijken, genieten van al het moois wat er te zien is en misschien ook een beetje de kunst afkijken. U kunt de volgende data terecht bij:

Zaterdag 11 juni, 10 – 17 uur.
Bij Jeanette Hoogendam.
Liefhebberstuin van 2000 m2 gelegen rondom een 150 jaar oude boerderij. Met veel afwisselende borders, aangelegd met vaste planten en heesters. Daarnaast o.a. een moestuin, fruitbomen en heel veel verschillende (klim)rozen vaak in combinatie met clematis.
Adres: Westeinde 35
2391 JC Hazerswoude-dorp.

Dinsdag 14 juni, 19 – 21 uur.
Bij Aad Vergeer.
Kwekerij met veel verschillende bomen. Bijzonderheid is de grote hoeveelheid Liquidambar of Amberbomen. Deze, van oorsprong uit het oosten van Noord Amerika stammende, bomen worden al sinds 1688 in Europa aangeplant.
Adres: Goudse Rijweg 151
2771 BB Boskoop.

Donderdag 16 juni, 10 – 17 uur.
Bij DE VROEGELING – CONTACT Wout Wegerif.
Groentetuin, opgericht in de jaren 70 en gelegen op een boomkwekerijperceel van snijheesters. Met het zwaartepunt op vollegrondsteelt kweekt men hier een pakket van blad- en wortelgroenten en peulvruchten, maar ook o.a. suikermais, courgette en pompoen ontbreken niet.
Adres: Zuidwijk 66
2771 CD Boskoop. (Parkeren op de weg.)


Zaterdag 18 juni, 10 – 17 uur.

Bij Theo de Jong.
Geïnspireerd bij de voorbereiding van een reis naar Japan, heeft de eigenaar van deze tuin in 2014 een Japanse Bostuin laten aanleggen door een bekende gespecialiseerde tuinarchitect. In het voorjaar uitbundig bloeiend, in de zomer rustgevend groen en evenwichtig. Duidelijk herkenbaar is de rode Torri (Japanse poort). Bijna alle planten zijn voorzien van een naambordje.

Adres: Rijneveld 133
2771 XV Boskoop.

 

Locatie:
Afdeling Boskoop

Boskoop

Kosten:
Gratis
Kosten Lid:
Gratis