Recepten

Celastrus 8-10-13 004POMPOENSOEP.

Ingrediƫnten:
Pompoen – 1 (ongeveer een kilo)
Kokosmelk – 400 ml
Water – 1 liter
Rode currypasta – 2 eetlepels
Ui – 3
Knoflook – 2 tenen
Peterselie – 6 takjes
Roomboter – een klontje
Bereidingswijze:
Begin met de pompoen, gebruik een stevig en niet te groot mes en geen glad oppervlak, want pompoen is best hard. Gebruik een houten snijplank of leg een theedoek onder de pompoen zodat de pompoen niet wegglijdt.
Snij de pompoen doormidden, verwijder de pitten met een lepel
Snij de schil weg (met een mes of met een dunschiller) en snij de pompoen vervolgens in plakken en dan in kleine blokjes
Vul de waterkoker met 1 liter water en zet aan
Snij de ui en knoflook grof en fruit 2 minuten in een soeppan met een klontje roomboter
Voeg de pompoen toe en roer 2 minuten mee
Voeg het hete water toe en breng aan de kook, laat 10 minuten koken
Voeg ondertussen op je gemak de currypasta toe
Snij de peterselie fijn en voeg 3/4 ook aan de soep toe
Haal na de 10 minuten koken de soep van het vuur en pureer met een staafmixer tot een gladde soep
Zet terug op het vuur en roer de kokosmelk er doorheen
Serveer de soep met een beetje peterselie