De vroegeling

Maak kennis met biologische groente en kruidentuin ‘de Vroegeling’.

Informatie over de tuin:

  • De ligging van de tuin is in Boskoop, verscholen tussen de bomen van een sierheester bedrijf van Henk Vermeulen op Zuidwijk 66. Het is een particuliere tuin en wilt u een bezoek brengen aan ons dan vooraf graag even een afpraak maken met een van de leden van de biologische groentetuin “de Vroegeling”.
  • Het is vooral de combinatie van groenten, kruiden, fruit, bloemen en bomen en heesters die deze plek zo mooi en inspirerend maakt.
  • Geschiedenis : ‘de Vroegeling’ bestaat al sinds 1978 en is een vereniging van leden met als hobby het telen van biologische groenten, kruiden, fruit en bloemen. En daarbij staat centraal het genieten van de natuur.
  • De naam ‘de Vroegeling’ is genoemd naar het (on)kruidje Vroegeling (Erophila verna) dit is een 1-10 cm hoog, éénjarige plantje. Deze bloeit van februari tot mei met kleine 2-5 mm grote, witte bloemen rozet. Dit plantje vertederde en inspireerde de eerste initiatiefnemers van de biologische groententuin, die anders dan de naam doet vermoeden, zelf geen vroegelingen waren maar vooral avond mensen.

Boek een bezoek met koffie/thee – bijdrage vrijblijvend